Betala tillbaka ditt sms lån

Att hitta bra information och siter som beskriver olika SMS lån eller bra lån är lätt att hitta. Budskapet att låna, hur man lånar och hur mycket man får låna brukar vara enkelt att hitta information om. Att däremot få information om hur man gör för att betala tillbaka ett SMS lån är inte så lätt. Det som står på de flesta siter är bara hur lång återbetalningstid man har, inte hur man går till väga. Därför tänkte jag förklara lite kort och enkelt hur du gör för att betala tillbaka ditt SMS lån.

Vi börjar från början. När du ansökt om ett SMS lån hos en lånegivare får du efter ett tag, ofta inte mer än 10 minuter, en bekräftelse på din telefon eller till din mail adress att lånet blivit godkänt. När du sedan godkänner lånet görs en överföring av pengarna direkt till din bank. Beroende på vilken bank du har tar det olika lång tid innan du ser pengarna på ditt konto, räkna med 24 timmar.  Efter det skickar lånegivaren en faktura hem till dig, till den adress du är folkbokförd. Fakturan innehåller lånebeloppet och ett vanligt ocr-nummer samt sista datum för återbetalning. Så fort du har fått hem fakturan kan du via din Internet bank gå in och betala tillbaka lånet. Det är verkligen ett enkelt och smidigt sätt att låna och betala tillbaka pengar på.

Men hur gör du då om du inte har pengar att betala tillbaka? På snabblån.nu finns bra information om vad som händer om du inte kan betala tillbaka ditt snabblån i tid. Jag ska också försöka att förklara. Oftast har man på ett bra SMS lån 30 dagars återbetalningstid. Känner man när man börja närma sig slutet av dessa dagar att man inte kommer att kunna betala tillbaka, finns det hos vissa lånegivare möjlighet att förlänga lånetiden, oftast 7, 14 eller 30 dagar till. Om man ändå inte lyckas betala tillbaka SMS-lånet i tid får man, precis som vid all annan kreditgivning först en påminnelse, därefter ett inkasso krav  En påminnelse och ett inkasso krav innebär alltid ytterligare kostnader för dig som lånar och av den anledningen bör man undvika att betala tillbaka sitt SMS lån efter förfallodatum.

Om man inte har betalat tillbaka sitt SMS lån trots inkasso krav skickas ärendet till Kronofogde myndigheten  I och med att det skickas till Kronofogden får man en betalningsanmärkning och ett skuld saldo hos Kronofogden. En betalningsanmärkning påverkar ens liv i negativ bemärkelse avsevärt. Därför är det viktigt att verkligen känna sig säker att kunna betala tillbaka sitt SMS lån i tid.